Soorten Yoga

Ashtanga vinyasa yoga

Ashtanga vinyasa yoga is een soort yoga die raakvlakken heeft met hatha en die voornamelijk bestaat uit dynamische yogaseries aantal elkaar opvolgende yogahoudingen, ook wel vinyasa yoga. De lessen doe je in een flow.

Yin Yoga

Dit zijn de rustigste work-outs. Yin is de tegenhanger van yang (de actieve lessen). Bij Yin yoga houd je één houding tot wel tien minuten lang aan. Dat is rustgevend, maar kan ook zwaar zijn. De uitdaging zit hem in het comfortabel maken van de pose en zo je spieren rust te geven.

In 2018 gaat Yoga in de Baarjses deze lessen ook aanbieden.

Hatha-yoga

Hatha-yoga – deze lessen worden bij Yoga in de Baarsjes gegeven -zijn rustige lessen waarbij de houdingen (asana’s) en de ademhaling (pranayama) centraal staan. De houdingen worden wat langer aangehouden (30 seconden tot een minuut). En meestal zijn de lessen elke keer anders. Hatha is de meest klassieke vorm van yoga en onderdeel van de Raja-yoga.

Wist je dat er wel 1300 houdingen bestaan?

Bikram yoga

Bij deze vorm sta je ongetwijfeld te zweten op je matje, want de yogastudio wordt opgewarmd tot wel 40 graden. In deze zinderende hitte doe je de yogahoudingen, wat voor reiniging zou zorgen. Bikram yoga is eigenlijk vrijwel hetzelfde, met als verschil dat die vorm gepatenteerd is dus altijd dezelfde houdingen omvat.

Over de voordelen van hot en Bikram yoga wordt overigens nog weleens getwijfeld. Zo zou de hitte niet goed zijn voor mensen met hartproblemen.

Lessen bij Yoga in De Baarsjes

 

Pin It on Pinterest