‘Leven en werken in het ritme van de seizoenen’, Jaap Voigt heeft hier een boek over geschreven.

Want hoe mooi is het – zelfs als je hartje Amsterdam woont – om die seizoenen te bekijken en te observeren wat het herfstweer in november met je doet.

Loslaten van illusies

We gaan de donkerte in en de natuur wordt kaal. De laatste bladeren worden door de novemberstormen van de bomen geblazen. Net zo is het met de gesteldheid van de mens; er dient afscheid genomen te worden van datgene wat het leven niet meer doorlaat. Dat kan gaan over een relatie, over een bepaalde situatie, of over onze eigen illusies.

Het verval van oude waarden en gedachten die niet meer levensvatbaar zijn, is onontkoombaar. Dat houdt in dat er afscheid genomen moet worden. Het is in deze tijd van het jaar van belang om zowel materiële als immateriële overbodigheden op te ruimen. En dat geldt evenzeer voor lang gekoesterde illusies over zaken als het opruimen van je bureau, je boekenkast en het opschonen van je boekenkast.

( Bron; Uit leven volgens… Jaap Voigt)

In de yin yogaworkshop van a.s. zondag nemen we extra lang de tijd om met onze aandacht naar binnen te keren en staan we uitgebreid stil bij de herfst. Meld je snel aan!

 

Yin yoga – Mindful zondag

 

Pin It on Pinterest