Vorige week begon de lente in mij. Een grote, explosie van schoonmaak- en opruimwoede kwam er bovendrijven. Het hele gezin moest er aan geloven, man en zoons konden niet anders dan meegaan in die flow. Kasten werden er uitgeruimd, papieren uitgezocht, weggegooid en tassen vol boeken, cd’s, dvd’s en prullaria in koffers verzameld voor ‘Koningsdag’. De zoons gaan verkopen – denken een mooie plek in het Vondelpark te kunnen bemachtigen – en stinkend rijk te gaan worden. Zelf heb ik nog nooit wat verkocht op Koningsdag of Koninginnedag. Ik ben er te lui voor of hoef niet persé stinkendrijk te worden, ik weet het niet precies. Ik geef meestal alles weg. Opgeruimd staat netjes.

Opruimen geeft ruimte voor nieuwe dingen
Soms zet ik wel eens een advertentie op Marktplaats met ‘gratis af te halen’ en word ik binnen een minuut gebeld en staat er binnen een uur iemand op de stoep. Hoe handig en je maakt er een ander blij mee. Afscheid nemen geeft ruimte aan een mooie start van wat anders.

Plannen uitvoeren
De lente schijnt het beste moment te zijn om de plannen waar je in de winter op hebt zitten broeden, nu langzaam naar buiten te brengen, heel voorzichtig, net zoals de natuur dat laat zien, met kleine knoppen aan de bomen of het prille ontstaan van bloesem. Spannend en kwetsbaar tegelijkertijd. In de lente zit een belofte, die we in de zomer of in het najaar hopen te oogsten. Heb jij ook plannen voor deze periode? Ga jij nu eindelijk eens…. of roep jij al tijden dat…. Het is nu de tijd, ga je voornemens waarmaken. En doe het voorzichtig want nieuwe dingen kunnen soms spannend en kwetsbaar tegelijk voelen. Geniet van de lente en het mooie begin van de cyclus van de seizoenen.

 

 

Pin It on Pinterest