Eerlijk is eerlijk, ik heb ook een tijd lang als ontbijt groene smoothies gedronken. Vaak met verse spinazie en als ik dat niet in huis had, diepvriesspinazie. Nu ben ik sowieso heel gek op koken en nieuwe dingen uitproberen en ik ging mee in de waan (of is het wetenschappelijk bewezen) dat het gezond is om de dag te beginnen met een groene smoothie. Zo’n koude plens op de nuchtere maag, voelde eigenlijk helemaal niet lekker. Een warm bordje havermout was al een stuk comfortabeler.

Sinds een paar dagen ontbijt ik helemaal niet meer. En dat voelt nog beter. Al die regels van wat er wel en niet mag, ik werd er knettergek van. Wat een vrijheid en energie geeft me dat. Gewoon niet ontbijten. En help, ook dit is weer hip en heet ‘intermittent fasting’. Je eet alleen tussen 12.00 uur en 20.00 uur en verder zijn er geen regels. Een beetje zoals het in de oertijd ook ging. Die oermensen ontbeten waarschijnlijk ook niet, hadden geslapen, kwamen uit hun hol en gingen op jacht naar voedsel.

Bij ‘Yoga in de Baarsjes’ zijn we wars van regels. We streven geen perfecte plaatjes na. Juist door het nastreven van die perfecte plaatjes krijgen we stress. Wij zijn niet van de ‘groene smoothie-yoga’. De yoga is primair gericht op ontspannen. Noem het ‘relax-yoga’. Terug naar de eenvoud, naar het niks ‘moeten’, gewoon een uur voor jezelf. En daar knap je enorm van op.

Kom je ook? Neem een proefles. Op 27 februari 2018 start blok III.

Praktische informatie

Pin It on Pinterest